Ανακοίνωση


Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023 - 2024 έχουν ολοκληρωθεί

και έχουν ξεκινήσει προεγγραφές για το σχολικό έτος 2024 - 2025

Λιλιπούπολη

  Το 1980 νέοι άνθρωποι , γονείς και παιδαγωγοί, αγαπώντας τα παιδιά σκεφτήκαμε να κάνουμε επάγγελμά μας τη φροντίδα τους.


  Ένας ζεστός ανθρώπινος χώρος, μια κατάλληλα διαμορφωμένη μονοκατοικία με 1,5 στρέμμα κήπο, γεμάτος δέντρα, λουλούδια και παιχνίδια φιλοξενεί τη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ, μια πολιτεία στα μέτρα των παιδιών, για τα πιο ευαίσθητα, τα πιο σημαντικά, τα πιο ωραία χρόνια της ζωής τους.


  Σε μια μικρή κοινωνία, χαρούμενη, δραστήρια με πολλά παιδαγωγικά παιχνίδια, βιβλία, κατασκευές, χρώματα, μουσική, θέατρο, κηπουρική, πηλοπλαστική, δραματοποίηση, ζωγραφική, προγραφή και προανάγνωση τα παιδιά προσαρμόζονται στη συλλογική δουλειά, εκπαιδεύονται στην αυτοεξυπηρέτηση.


  Η Αγάπη, η Ηλέκτρα, ο Αλέξανδρος, η Μυρτώ, η Ειρήνη, ο Θάνος, ο Παύλος, η Ελένη, ο Πάνος και τόσα άλλα παιδιά που μπορούμε να φέρουμε σήμερα στο μυαλό μας, να στριφογυρνούν γύρω από τον Χρήστο, το δάσκαλο, να κάνουν κωλοτούμπες, να σκαρφαλώνουν, να χορεύουν, να τραγουδούν και να κοιμούνται στην αγκαλιά μας. Μας ξεδιπλώνονται μνήμες γεμάτες συναισθήματα, ωραίες, στιγμές δύσκολες, με άγχος, αγωνία, κούραση μα και χαρά, μεράκι για δημιουργία, τι άλλο θα κάνουμε για τα παιδιά. Συνέχεια ψάχνουμε.


  Πέρασαν πολλά χρόνια - όπως λέει και το παραμύθι - μεγάλωσαν τα πρώτα μας παιδιά κι έρχονται από κοντά τα μικρότερα, μεγαλώνοντας κι αυτά. Μεγαλώσαμε κι εμείς, γεμίσαμε εμπειρίες και γνώση, βρισκόμαστε σήμερα στην αρχή της Τέταρτης δεκαετίας, η αγκαλιά μας πάντα γεμάτη από παιδιά. Η Μαριάννα, ο Βασίλης, ο Γιώργος, ο Φοίβος, η Ειρήνη, ο Μάριος, η Ευθαλία.....κι ακόμα μαθαίνουμε από τα ίδια, τα φροντίζουμε, τα εκπαιδεύουμε, τα νοιαζόμαστε κι αυτά μας δίνουν τη δροσιά τους!

 

Η Μαρία και ο Χρήστος

της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ

ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΝΗΡΗΙΔΩΝ 71 - 17561 Π. ΦΑΛΗΡΟ ΤΗΛ. 210-9811702, 210-9844190